zondag 29 mei 2011

Dirk Bracke


Auteur Dirk Bracke – ondertussen bijna 58 jaar - , is mijn lievelingsschrijver. Ik heb werkelijk al zijn boeken gelezen en ik ben van al de boeken een echte fan.
Dirk schrijft over veel dezelfde dingen. Zoals drugs, (seksueel) geweld, prostitutie, vandalisme, rare thuissituaties. Wat ik heel mooi aan hem vind is dat hij er precies een onderzoekswerk van maakt, en dit omdat hij, voor dat hij aan het boek begint eerst informatie op gaat zoeken. En dit doet hij zeer uitgebreid. Eigenlijk gaat hij zelfs niet op zoek. Neen, hij gaat er gewoon naar toe. Een voorbeeld hiervan is het boek ‘Het engelenhuis’, hiervoor is hij speciaal naar een instelling geweest om daar een poos met de mensen te leven die daar zitten. Uit hun ervaringen en verhalen gaat hij verder in een boek. Als Dirk dus iets schrijft weet hij exact over wat hij het heeft. Het is niet zomaar een boek, neen het is ook gewoon realiteit. En hij neemt je zo mee in die realiteit, hij maakt het altijd spannend op de juiste momenten dat je gewoon voort blijft leven, dat je niet wilt stoppen. Je kan je zo hard verdiepen in het boek, en ook omdat het dagelijkse gebeurtenissen zijn waarover hij schrijft, kunnen sommige zich in de plaats van de hoofdpersonage zetten. Dat vind ik zo mooi aan zijn boeken, dat hij je echt meeneemt van de eerste zin tot het laatste woord op die allerlaatste pagina’s. Wat natuurlijk ook positief is dat Dirk niet zo moeilijk schrijft en je dus super vlot kan lezen.
De boeken van Dirk Bracke zijn al in verschillende talen vertaald geweest en belandden ook steeds in de top 10 van beste boeken. Voor het eerst komt er een verfilming van zijn boek, genaamd ‘Bo’ , dit is gebaseerd op het boek ‘Het engelenhuis’. Ook heeft Bracke al enkele bekroningen gekregen. Echte aanraders van hem zijn ‘Straks doet het geen pijn meer’, Blauw is bitter, Het engelenhuis en Henna op je huid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten