zondag 14 november 2010

THE LAST SONG

Hmm.. Eigenlijk kijk ik niet zo vaak naar films, ik ben er niet echt voor. Allemaal maar 'gezever' vind ik meestal, want je probeert altijd , op de een of andere manier, te vergelijken met jouw leven. [ Drama-romkoms etc. ] Wat jouw dan helemaal van slag maakt omdat je er uiteindelijk ook niks meer van zal snappen.
Maar vandaag, door dit rotweer dacht ik bij mezelf: ' Ik huur gewoon eens een filmpje'. Waarbij men keuze viel bij 'the last song'.  Ja, ik weet het, die Disney-ster Miley Cyrus speelt er in mee. Ik ben ook niet echt 'into her'. Maar toch heeft ze me doen huilen. Ik dacht ook eerst, oh jee, dit wordt zo een film a la 'camp rock'. Maar helemaal niet! Het is een film dat super gemakkelijk te volgen is en uiteindelijk nog aangrijpend ook. Ronnie en haar broertje moeten een zomer doorbrengen bij hun vader. Hun ouders zijn gescheiden en Ronnie (de rol die Cyrus vervult) is nogal een moeilijke puber. Sinds de scheiding van haar ouders stopte ze met piano spelen. Ook al was ze zo goed dat ze naar Juilliard mocht gaan. Ze wou niet meer. Ze had dan ook totaal geen zin in de zomer, maar uiteindelijk leert ze er een jongen kennen met zelfde intresses, Will. Ze vormen een hecht duo, gaan door heel wat ups and downs, Will houdt Ronnie zelfs recht terwijl ze te horen krijgt dat haar papa lijdt aan kanker. Ronnie voelde zich zo slecht omdat ze al zo lang niet meer met hem sprak. Dus wou ze een band kweken. Het mooiste aan de film is dat, de papa echt wel mooie wijze woorden zegt. Heel de film door werkt hij aan een liedje, want hij is zelf verzot op muziek, dat was dan ook de enige passie die hij en zijn dochter deelden. Maar zelf kan hij het liedje niet afmaken door een aangrijpende gebeurtenis. (SPANNEEEEEND!) Daardoor maakt Ronnie zelf het liedje af. Het liedje wordt vervolgens nog een laatste keer gespeeld.
De maker van deze film was ook die van 'The notebook, A walk to remember' en nog meerdere zo een films. Het is echt een mooie film!